Ruth Feigenbaum

Ruth Feigenbaum, Psychoanalytisch Psychotherapeut (Nederlands, Engels, Duits) is supervisor en leertherapeut van de NVPP (Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie) en van de VPeP (Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie).

Vanaf 1974 heeft zij zich bezig gehouden met de behandeling van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun kinderen, de tweede generatie. Zij is dan ook gespecialiseerd in de behandeling van trauma in het algemeen en heeft in haar eigen praktijk veel behandelingen gedaan voor de politie, slachtofferhulp en vluchtelingen. Ook superviseert zij regelmatig psychotherapeuten i.o. van o.a. Centrum ’45. Daarnaast was ze lange tijd verbonden aan een internationaal gezondheidscentrum waar ze veel ex-pats, zowel (jong)volwassenen als ouderen, zag voor psychotherapie en/of personal coaching.

Momenteel is zij vooral werkzaam als supervisor en leertherapeut, zowel voor bovengenoemde specialistische verenigingen als de opleiding tot psychiater, psychotherapeut, de KP en de opleiding tot verpleegkundig specialist. Maandelijks begeleidt zij een Balint intervisiegroep voor huisartsen. Bovendien vindt zij het een uitdaging om in een coachings-traject met iemand, in een vooraf afgesproken aantal sessies, enkele (arbeids-gerelateerde) thema’s, die in de weg staan, te kunnen uitwerken. Zij heeft geen contracten met verzekeraars, maar is wel in het bezit van een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Werkgebieden:

Trauma, verlies en rouw • Angst, stemmingsstoornissen en paniek • Identiteits- en levensfaseproblematiek • Relatie problematiek • Seksueel misbruik • Werk gerelateerde problematiek

Praktijkadres

van Kijfhoeklaan 70
2597 TE Den Haag

Telefoon

+31 6 52 711 343

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor meer informatie.