Christa Erkens

Christa Erkens is psychoanalytisch psychotherapeut en gz psycholoog.

Christa Erkens studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Leiden en voltooide postdoctorale opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut. Vervolgens specialiseerde zij zich in de psychoanalytische psychotherapie.

Christa werkte bij het CIB van Palier, op de afdeling Depressie van PsyQ en als zelfstandig psychotherapeut in De Nieuwe Praktijk Rotterdam waar zij ervaring heeft opgedaan met het behandelen persoonlijkheidsproblematiek, zelfbeschadiging, suïcidaliteit, dissociatie, depressie en andere stemmingsstoornissen. Daarnaast heeft zij veel ervaring met het behandelen van identiteitsproblemen, onzekerheden, een negatief zelfbeeld en psychotrauma maar ook arbeidsgerelateerde problematiek, overbelasting en burn out.

Tevens behandelt zij fobische klachten, angst- en dwangklachten en klachten rondom rouw en verlies. Zij geeft in eigen praktijk individuele therapie maar heeft in het verleden ook veel groepstherapie gegeven op een klinische afdeling en in ambulante groepen.

Zij is opgeleid tot het toepassen en integreren van verschillende therapeutische stromingen en behandeltechnieken maar haar hart ligt bij de psychoanalytische psychotherapie.

Zij houd erg van wandelen en de ligging van de praktijk leent zich goed voor therapie tijdens het maken van een wandeling rondom de plas. De meeste therapieën vinden echter plaats in de praktijk. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt gekeken of er een indicatie voor behandeling is en welke therapievorm bij u zou passen.

Christa is geschoold in EMDR, NMT (neurosequential model of therapeutics), SFT (schema therapie),TFP(transference-focused psychotherapy) en AFT (affectfobie therapie). Zij is lid van de AFT vereniging en aspirant lid van de TFP vereniging en staat in het kwaliteitsregister van de NVP (Nederlandse vereniging voor Psychotherapie).

In het BIG-register kunt u haar vinden onder nummer 99913974725 (gz psycholoog) en nummer 09913974716 (psychotherapeut). U kunt haar verder vinden in de registers van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP), AFT Nederland, en als aspirant lid van de TFP vereniging.

Christa werkt als zelfstandig psychotherapeut in haar eigen praktijk in Rotterdam Hillegersberg. Zij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 83641858 en heeft AGB-code 94017185. En haar praktijk heeft AGB-code: 94068252. 

  Praktijkadres

  Bergse Dorpsstraat 5
  3054 GA Rotterdam

  Telefoon

  +31 6 10855564

  Email & website

  christa@psychotherapiepraktijkerkens.nl
  www.psychotherapiepraktijkerkens.nl

  Benieuwd naar de mogelijkheden?

  Neem contact met ons op voor meer informatie.